2020 – En uge i overdrive

En uge i overdrive

Af Kim Frandsen

Efter en meget hektisk vinter og forår rent arbejdsmæssigt, havde Henriette og jeg behov for at komme lidt væk og stresse af. Vi fandt et hul i kalenderen i slutningen af maj/starten af juni. Den blågrønne Amazon, som vi fik færdig i 2018 er jo bygget som “rejsevogn” (bl.a. med nyrenoveret motor og gearkasse med overdrive, kardanaksel, hjullejer, bremser og kølesystem), så den skulle selvfølgelig med på turen.

Vi kiggede efter om der mon kunne være et Oldtimerarrangement i Tyskland, som kunne indgå i ferieturen. Vi læste om træffet Kr. Himmelfartsdag i byen Rethem. Den ligger ved floden Aller, ca 60 km. sydøst for Bremen. Træffet så ud til, at være ganske spændende og af betydelig størrelse. Så vi henlagde ugen til en ferielejlighed med egen carport (bilen skal jo også have det godt!) i byen Achim, lidt sydøst for Bremen.

Amazonen kan fint begå sig på motorvej, men det er nu hyggeligere at køre ad landevejene, og dermed også krydse Elben via færgen mellem Glückstadt og Wischhafen. Den rute har vi efterhånden taget nogle gange, så det er kendt land.

I løbet af ugen var vi rundt og se en del spændende steder, så Amazonen blev ikke blot holdende i carporten. Onsdag aften blev Amazonen gjort ren, så den var klar til træffet torsdag.

Rethem træffet bliver afviklet i et grønt område langs floden Aller. Vi havde forventet trafikkaos, idet der antagelig ville være over 1.000 køretøjer. Det var der nu ikke – så vi fik nemt parkeret Amazonen i parken, og efter formiddagskaffen var det tid til at få kigget bil.

Der var mange interessante køretøjer, og parken og de omkringliggende græsarealer udgjorde en smuk og hyggelig ramme om arrangementet.

Vi talte med en af arrangørerne midt på dagen – han sagde, at der på det tidspunkt havde været 1.500 køretøjer inde. Det syntes vi ikke det så ud til, men tyskerne har en helt anden måde at deltage i træf end vi ser i Danmark. De kommer dryssende i løbet af dagen, og mange kører efter nogle få timer – så måske havde han ret…? Når vi nu ser, hvad der er skrevet om træffet på de sociale medier, står der, at der var 3.700 deltagende køretøjer. Vi var til stede fra start til slut – og det har vi nok lidt svært ved at genkende.

Både til træffet og igennem hele den uge vi kørte over 1.500 km. så vi ikke ret mange Amazoner. Der var kun et par stykker på pladsen, og vi fik en hyggelig snak med ejerne.

Amazonen er åbenbart ikke så almindelig på de kanter, for bilen fik i den grad opmærksomhed – både på træffet og i løbet af hele ugen, hvor vi bl.a. var i Bremerhaven, Wilhelmshaven, Cuxhaven Bremen og på Lüneburger Heide.

Der var ikke ret mange træfdeltagere, som havde iført sig tidstypisk tøj, eller tøj som passede til bilen, så Henriette blev i den grad genstand for opmærksomhed. Det var ret sjovt at lytte til kommentarer om den blågrønne kjole med strutskørt, hat og jakke – og der var en del forespørgsler på om Henriette lige ville stille sig hen ved Amazonen.

Alt i alt var det en meget positiv oplevelse at deltage i træffet, og det kan bestemt anbefales at køre på ferie i sin oldtimer-bil. Det giver en masse hyggelige oplevelser.  Men inden du/I kører afsted, så husk at checke forsikringsbetingelserne, for det er ikke alle veteranforsikringer, der tillader at veteranbilen bruges til en ferietur.

Turen forløb uden tekniske problemer, og over 11 km/liter – ganske tilfredsstillende for en Amazon – og næsten intet olieforbrug.