Tønder Veteran Klub anno 2005


Åbent hus på Tønder Flyveplads 2016

Grundlovsdag 2016, faldt igen i år d. 5. juni og det var dagen hvor der skulle afholdes et af vores største arrangementer, det skulle også vise sig i år at være tilfældet.

Som alle oldtimer entusiaster godt ved er grundlovsdag både fars dag og national historisk køredag, ligeledes faldt det sammen med Tønder Veteran Klubs og Tønder flyveklubs store åbent hus, så der var mange sager vi skulle afholde på samme tid, heldigvis det samme sted.

Planlægningen af arrangementet har som de andre år været et upåklageligt samarbejde mellem de 2 klubber, TVK stod ligesom de andre år for annoncering, beskiltning, parkerings...


Læs hele artiklen...Først lidt om mig selv, jeg er årgang 1965, har gået 10 år i folkeskolen, hvorefter jeg kom i mekanikerlære i 1982 ved Haderslevs daværende Ford forhandler V. Hinrichsen og Schrøder. Jeg var i firmaet til 1995 hvor det lukkede, de sidste 6 år som værkfører. Da firmaet lukkede, startede jeg som værkfører hos Vojens Autoservice ved Flemming Laumark Møller, jeg er stadig i firmaet som har skiftet navn og ejer siden. Firmaet hedder nu Fjord Frandsen biler, er placeret i Haderslev, hvor vi har forhandling af Kia-Mitsubishi og Fiat, samt vi er aut. serviceværksted for Alfa Romeo.

Min første bil, en Ford Cortina Mk3 med 1600...


Læs hele artiklen...Kære venner i Tønder Veteran Klub.  Der er garanteret ingen der kan gætte hvad min første bil var. Her kommer overraskelsen: Det var klart en VW 1300 fra 67`.

En herlig bil der bragte mig og mine venner rundt i det ganske land på diverse strande og diskoteker i 70érne. Jeg købte bilen først i 1975 og i sommeren 1976 var bilen

Desværre slidt op og skulle have en ny motor. Altid 5 mand i bilen og den blev kørt, som en racerbil. Det viste sig så, at det ikke var en racerbil EmojiEmoji

 Næste valg var en Datsun 100 A. Jeg købte denne årgang 75 i 76 og...


Læs hele artiklen...Min første bil.

I 1967 flyttede hele familien fra Tønder til Løgumkloster. Som 12 årig var det skrækkelig at skulle forlade Tønder og flytte til en mellem stor landsby, som var mest kendt for ”kloster mærken”, for en kirke og et refugium.   

 Men frygten for det nye er heldigvis ikke altid begrundet og når det ser sortest ud, løser mange ting sig helt af sig selv. Min far, skulle være forpagter at byens helt nye og moderne BP ”service” station, og det var dengang der var service på en tank station. Man checkede luft, olie og vaskede vinduer mens man tankede bilen op for kunden. De tider er forbi, i dag skal man gøre det hele selv, endda til meget højere priser.

...


Læs hele artiklen...Her siger man ikke nej !!!

Sidst på efteråret 2015 blev jeg sammen med fire kollegaer inviteret til en tur sydpå; vi skulle på fabriksbesøg hos Ravaglioli som producerer bl.a. lifte, dæk og afbalanceringsapparater. Fabrikken ligger i Bologna, og dette er ganske nær byen Modena som bygger to af verdens dyreste sportsvogne: nemlig Ferrari og Lamborghini – og her skulle vi på besøg.

Vores tur startede i Billund onsdag d. 2.12. sidst på eftermiddagen. Vi skulle først flyve til Amsterdam og derfra videre til Bologna – den dag, hvor jeg samtidig blev bedstefar til mit 6. barnebarn, så man må sige, at det kunne vel kun blive en god tur, selv om jeg havde sagt til min datter,...


Læs hele artiklen...På tur til Süderbrarup

Tekst og foto S.Riege

Hvilken velsignelse at køre til træf i Süderbrarup, Tyskland, i tørvejr, efter lørdagens regnfulde vejr til træf i Agerskov....


Læs hele artiklen...Julefrokost 2016


Vi var kun ca. 15 samlet til julefrokost i klublokalerne - som jeg skriver andensteds i bladet er det alt for ringe opbakning.

Nå, men vi der var der havde en super aften, med super mad. Menuen bestod af sild, fiskefilet, tarteletter, steg, varm leverpostej, diverse pålæg inkl. sylte og risalamande til dessert. (jeg har sikkert glemt noget) - hertil øl, vand og kaffe.

Maden kom direkte fra...


Læs hele artiklen...Qvindetur i veteranklubben. 2016

Efter at have udsat den årlige kvindetur fra tidlig sommer til den 21. august, mødte tolv friske kvinder i syv flotte veteranbiler op i klubhuset.  Efter en kop formiddagskaffe, hvor Gitte underholdt med en meget levende beretning om en hærværksmand hun, iført clogs og natkjole, havde forfulgt OG indhentet, gik turen i cortege til Bodil Lundby i Nørremølle. Det foregik i et stille og roligt tempo, da Hillmann-bilen ikke kunne køre så hurtigt (forklaring: Hillmann-modellen er en familiebil J).
     Bodil Arbjerg Lundby fortalte om sit arbejde med at hugge skulpturer i små og store sten. Hun viste os sit værksted, som er en...


Læs hele artiklen...Lørdag den 10.9.2016 var dagen hvor Varnæs veterantræf skulle afholdes.

Det var en meget flot sensommerdag uden en sky på himlen og med høje sommer temperatur,  med andre ord  var det de bedste betingelser for at afholde veteran træffet.  Det var der mange der var enig med os i. Der kom rigtig mange flotte køretøjer og rigtig mange besøgende fra nær og fjern for at besigtige de flotte køretøjer. Dagen bød på mange forskellige spændende ting. F.eks. et mindre stumpe marked, Suvo undervognscenter fra Rødekro, OK benzin, DK Assistance og Euro trailer og mange forskellige veteranklubber heri blandt Tønder Veterankub.

En lille sjov oplevelse var at både...


Læs hele artiklen...Henry Quvang – et liv med Folkevogne

 

Ofte hører man, at fænomenet ladefund nu om dage kun meget sjældent finder sted, men det sker dog alligevel ind imellem, og i TV-udsendelsen Under hammeren blev et af disse ladefund vist og beskrevet. En af deltagerne i fundet, hvis opgave det...


Læs hele artiklen...Cuba – Castro, Che og masser af Classic Cars

Ny bog af Jørgen Kjær

Kombineret med store håndrullede cigarer og salsadans er ovennævnte ofte overskriften i annoncer for ferierejser til Cuba. Cuba er naturligvis...


Læs hele artiklen...Onsdag aften den 20. juli var der jo som traditionen tilsiger kager en masse i Emmerlev Klev.

Jeg plejer pga. ferie i udlandet  ikke at deltage og i år havde jeg ondt i lænden pga. enten for meget tennis eller sofa;-)

Nå, men jeg tog et par smertestillende, startede kareten og kom kun 10. min for sent til flyvepladsen. 

I grunden lidt skuffende og overraskende at kun knap en snes medlemmer og en lille halv snes biler var til stede. Mange var savnet....

Nå, vi kørte i god ro og orden til Emmerlev Klev camping,...


Læs hele artiklen...


STOPLYS

 

 

Så meget ravage kan så lille en dims forårsage. Dimsen var helt ny, men...


Læs hele artiklen...Fordson Dexta

 

Ford Dexta

Årgang 1960

Registreret 1. gang d. 31.12.1962

Diesel

Egenvægt 1525 kg

 

Hjemme på gården står en Fordson Dexta.

Den er købt ved Ove Hansen i Bedsted d. 23.3.1971 af Ejnar Lorenzen i Vester Terp.

Den afløste en grå Ferguson og var den største traktor på gården i 1971.

Den blev brugt til markarbejdet frem til 1982.

Herefter blev den bl.a. brugt når der skulle samles sten, spredes møg, vendes hø, presses hø- og halmballer og når der skulle køres hø-og halmballer hjem.

Nu bruges den fortrinsvis til at harve gårdspladsen med.

 

Teknisk data

...

Læs hele artiklen...En af Tønder Veteran Klubs mange sponsorer kom lige forbi med en check på 11.778,31 kr. mandag den 4 april. Det er et super samarbejde mellem OK-benzin og Tønder Veteran Klub der udløste dette store beløb.

På fotoet ses personer fra bestyrelse, div. udvalg m.m.

TVK er så småt i gang og de første arrangementer. Flere er allerede løbet af stablen og mange flere venter.

 

Hilsen fra presseansvarlig

Marinus Thidemann Jensen 


Læs hele artiklen...

  NYESTE ARTIKEL
 • 2021 - Dres´s lille rejsequide

  2021 - Dres´s lille rejsequide
  

  Dres´ lille rejse guide

  På tur til Silkeborg og omegn

   

  2020, et år i skyggen af en pandemi, i skyggen af ”Corona”, 3 rejser til udlandet booket, men aflyst,

  ...