Tønder Veteran Klub anno 2005


Altid et besøg værd …

Harzen, er altid et besøg værd. Helle og jeg tager næsten hvert år på en lille smuttur derned, det ligger kun små 450 km fra den dansk/tyske grænse.

Først i marts i år gik turen til et super hotel (4 stjerner), på det lille ski sted Hahnenklee. Vi havde booket med 3 overnatninger. Der var hverken sne eller frost i år, men det fineste solskins vejr.  Det var en fredag morgen hvor vi tog af sted, og på turen derned gjorde vi lige et lille ophold i Goslar hvor vi gik en lille smule på shopping og fik eftermiddags kaffe, inden vi kørte de sidste ca. 18 km til Hahnenklee.

Lørdag morgen efter morgenmaden, havde vi besluttet at...


Læs hele artiklen...Åbent hus på Tønder Flyveplads.

Normalt afholder Tønder Flyveklub og vi fra Tønder Veteran Klub det store åbent hus på Tønder Flyveplads den første søndag i juni, men da det faldt på pinse søndag d. 5. juni, der samtidig er farsdag, og nationalhistorisk køretøjsdag...


Læs hele artiklen...”Vadehavsløbet”

Det var sjovt …….., og det var en god dag, selvom vejret dagen efter var meget bedre.                           Lørdag d. 30.september var en overskyet dag, det småregnede det meste af dagen, landmændene holdt sig ikke tilbage med at køre...


Læs hele artiklen...Cafe Fodkold fylder 95 år

Af Jørgen Kjær

Læs hele artiklen...Ildsjæle ……….

Hvad er Tønder Veteran Klub uden ildsjæle, dem har vi heldigvis flere af. Men en af dem vil jeg lige her skrive et par ord om.

Læs hele artiklen...”Spark dæk på Torvet i Tønder ”

Vi havde i år igen fået tilladelse af Tønder kommune til at afholde vores hyggelige ”Spark dæk aftener” på Tønder Torv, så det var stedet for klubaftenerne i månederne juni, juli og august. Der har både været rigtig mange køretøjer, mennesker og ikke at forglemme...


Læs hele artiklen...Temaaften i klublokalerne.

Der var engang en bilfabrik i Højer …….

Mandag d. 14. november afholdtes der temaaften i klublokalerne, om J.H.Jensen´s karetmagerværksted i Højer, det blev et sandt tilløbsstykke med omkring 60 besøgende. Deriblandt oldebørn og børnebørn af grundlæggeren.  Foredraget blev afholdt af Rosemine Jensen fra Højer som er en del af familien som grundlagde fabrikken.                                                                
Foredraget var spændende underholdning om det jeg altid har fortalt andre om – engang var der en bilfabrik i Højer -....


Læs hele artiklen...


En aften med kørelærere - Genopfriskning

Trailerregler - fletteregler - vigepligt og mange flere regler......

Mandag den 8. maj fik 34 deltagere til klubaften en god aha-oplevelse. De 2 kørelærere, Eigil Kristensen og Kurt Burgwald, førte os ind i de nyeste regler omkring vigepligt, fletning i trafikken og især regler for kørsel med trailere.

Det var regler for totalvægt på trailere; hvilket kørekort skal der til, hvis totalvægten overskrider egenvægten af det trækkende køretøj o.s.v., der især fremkaldte mange spørgsmål til de to kørelærere.
Hele arrangementet var præget af en livlig debat...

Læs hele artiklen...Min første bil

 

Jeg hedder Tina Lorenzen. Jeg bor i en gammel præstegård i Daler sammen med min kæreste Søren og 3 børn Johanne, Sigrid og Kresten. Jeg er lærer på Digeskolen i Højer.


Læs hele artiklen...Min ZETOR historie
Henrik Juhler, Rødekro, Danmark

For at tage det helt fra starten:  Zetor har altid været...


Læs hele artiklen...Det stor kage eventyr på Emmerlev Camping

Så var det igen så vidt, vi skulle på picnic tur til Emmerlev Camping. Onsdag d. 19. juli kl. 19.00 mødtes vi i klublokalerne i Tønder, og jeg kørte der ud lidt før.


Læs hele artiklen...Bibendum

Af Tina Lorenzen

Michelin er kendt for maskotten
Læs hele artiklen...Igen i år havde Niels Jessen inviteret til træf.

Vi startede med at køre en dejlig tur fra Gråsten ned over Egernsund forbi Sønderbog slot.

Kegnæs lagde land til en rundtur, og Niels var i det gavmilde hjørne, så han gav en ekstra omgang :-)

Fra Kegnæs kørte vi tilbage til Gråsten, hvor Niels tændte op i grillen.

Da vi havde spist vores grill mad, blev vi indviteret ind i køkkenet, hvor der var levende musik.

 

Tak for en rigtig hyggelig dag

 

Hilsen

Per R. Hjordkær

 


Læs hele artiklen...Fantastisk fremmøde og stemning ved Forårsopstartsmøde hos Karin &Volkert Oldsen i Niebüll

 


Læs hele artiklen...Rigtig god nyhed fra Tønder Veteran Klub.

Tønder Veteran Klub har de senere år holdt deres Spark Dæk aftener på Skibroen i Tønder og ved klubhuset på Flyvepladsen.

Tidligere var vi på Torvet i Tønder og det` kommer vi også til fra denne sæson. Det er med stor glæde, at vi kan publicerer dette budskab ud til Tønders indbyggere og vores mange turister. Skibroen og Flyvepladsen har ikke kunne trække lige så mange folk/ biler til, som Tønders Torv gjorde tidligere.

Hver mandag fra 12/6 til 21/8 vil vi være på Torvet i Tønder med vores veteranbiler. Tidspunkt fra 19.00 til 21.00.

Vi glæder os til igen at være en del af bylivet på torvet i...


Læs hele artiklen...Så kom afregningen for Tønder Veteran Klubs største sponsor – OK Benzin – igen i 2016 har i alle hjulpet med til endnu et forrygende resultat for vores klub.                                                      Det blev til den stolte sum på 11.382,85. Det har igen i 2016 været et super samarbejde mellem OK – benzin og Tønder Veteran Klub,

Vi håber at resultatet for det kommende år vil være lige så godt som i 2016, så støt op om samarbejdet med OK – benzin.

Lynge Varisbøl


Læs hele artiklen...Bowling 2017

Lørdag den 14. januar samledes vi ca. en snes til de sædvanlig årlige TVK mesterskaber i bowling.

Vi mødtes tidligt kl. 1530, så vi kunne nå at bowle og spise og nå hjem i ordentlig tid - nogle til håndbold andre af os tidligt hjem i seng;-) - det sætter nogle af os pris på!

Der var ingen katastrofer under bowling, bortset fra at undertegnede bowlede elendigt og således tabte til ellers absolut middelmådige Dres og Jens Peter..., derudover brød maskinen ned et par gange, vistnok fordi Jens Peter overtrådte og jo i det hele taget har en uortodoks stil...., endelig kan det som bonusinfo oplyses af Gynther kan bowle med begge hænder, dvs. er både...


Læs hele artiklen...MOTOR CLASSIC BESØGTE TØNDER VETERAN KLUB.

Efter længere tids arbejde lykkedes det endeligt at få en aftale med redaktør Peter Clausen fra Motor Classic. Der havde været interesse fra Motor Classic`s side at skrive omkring nogle af Danmarks veteran bil klubber. Efter at have fået en henvendelse fra vores klubmedlem Lars Juhl, gik jeg i krig.

Efter lang tids mail korrespondance fik vi en aftale på plads. 30 maj 2016 kl. 15.30 skulle vi mødes i TVK´s herlige klubhus. Jeg havde bestilt godt vejr hos DMI, så alt var optimalt. Steffen A, Dres C og Marinus T.J stod klar.  Peter Clausen havde udvalgt 2 lidt sjældne biler til nærmere eftersyn.

Det var...


Læs hele artiklen...Til træf hos Kris Nissen

Af Kim Frandsen

Den danske motorsportslegende Kris Nissen har rødder i det sønderjyske, nærmere bestemt egnen omkring Gram midt i Sønderjylland. For et par år siden blev han gjort opmærksom på, at den lokale campingplads var røget på...


Læs hele artiklen...Krydstogtsskib i Aabenraa

 

Så fik vi atter en invitation, og det var en af de mere specielle. I Aabenraa lagde for første gang et stort krydstogts skib fra...


Læs hele artiklen... 

Tekno biler

 

1.september 1928 grundlægger blikkenslager Andreas Siegumfeldt virksomheden ”Tekno Dansk Legetøjs Industri” i sin villakælder i Vanløse under ret beskedne forhold, med ham selv som den eneste medarbejder. Der siges, at Andreas en dag stod og kiggede i et udstillingsvindue til en legetøjsforretning og ærgrede sig over den dårlige kvalitet legetøjet havde.

Det der specielt interesserede ham var bliklegetøj, noget der tidligere udelukkende blev importeret fra Tyskland. Andreas får mange advarsler om, at det er en håbløs konkurrence at tage op. I de første år giver virksomheden et ikke uvæsentlig underskud, men omsætningen var stigende og...


Læs hele artiklen...


Vadehavstræf 2016

”Tag turen til Rømø over den 9 km lange dæmning og kom til veteran- og englændertræf  d. 17.-18.- og 19. juni 2016”… Sådan lød invitationen fra Bent Jessen.

Fredag aften mødte 42 biler op ved Holms røgeri i Havneby. Mens bilerne stod parkeret udenfor, kunne bilernes passagerer gå ind til en...


Læs hele artiklen...Så er sæsonen for veteran biler startet.

Hvert år afholder Tønder Veteran Klub det såkaldte forårsmøde, og i år er der ingen undtagelse. Typisk afholdes det hos en bilhandler eller lign. Et eller andet med biler skal det være.

Gitte & Dennis Møller fra Supra Biler Visby. (ældre Toyota´er) var værter onsdag den 6. april fra 19-21.30. 

En kæmpe oplevelse, hvor Dennis viste omkring 140 ældre biler frem. Der var en Ford T fra 1924 og 139 Toyotas, mange veteraner (over 35 år) og en del klassiske biler (over 25 år)

Rigtig mange reservedele kunne man også bemærke, sirligt opmagasineret på bedste vis. Helt vildt.

Hjemme hos os andre...


Læs hele artiklen...Af Jørgen Kjær

De mange frivillige i klubber, foreninger og ved store arrangementer er selve grundstammen, ja sammenhængskraften for at det hele kan lade sige gøre. Ingen klub uden en flok frivillige mennesker, der år efter år tager slæbet. Intet arrangement – stort eller lille – kan afvikles uden de frivillige, der ganske uselvisk tager en tørn. For der er nemlig ingen klubber, der har råd til at aflønne personale til dette.

De frivillige er kittet, der holder det hele sammen, men hvad driver dem? Hvad får dem til at ofre en stor del af deres fritid for at andre kan nyde...


Læs hele artiklen...

  NYESTE ARTIKEL
 • 2021 - Dres´s lille rejsequide

  2021 - Dres´s lille rejsequide
  

  Dres´ lille rejse guide

  På tur til Silkeborg og omegn

   

  2020, et år i skyggen af en pandemi, i skyggen af ”Corona”, 3 rejser til udlandet booket, men aflyst,

  ...

COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK

Læs mere...

OK

Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring, samt til at huske brugerens login. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål.

Hvad er cookies?
Cookies er filer, der gemmes i din internetbrowsers filmappe, så den besøgte hjemmeside kan registrere,
at den besøgendes sprog, computer, smartphone, tablet eller lignende tidligere har besøgt hjemmesiden.

Cookies kan have mange forskellige formål og bruges f.eks. til at identificere tidligere besøgende og til
statistik over besøgende på en hjemmeside.

Hvordan cookies bruges på hjemmesiden
Vi gør brug af cookies fra Google Analytics. Formålet for disse cookies er igennem statistik at kunne gøre
hjemmesiden bedre så besøgende på hjemmesiden får en bedre oplevelse, samt at dokumentere besøgstal
for den pågældende virksomheds hjemmeside.
Vil du gerne fravælge cookies, der bruges til at opsamle statistik, kan du gøre det via dette link:
http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Opbevaringstid af cookies
Cookies bliver gemt i 30 dage og slettes derefter automatisk på din computer. Vær dog opmærksom på at
besøges hjemmesiden igen inden for 30 dage, så vil perioden blive fornyet.