Tønder Veteran Klub anno 2005

TB - " Der var engang en bilfabrik i Højer "

Temaaften i klublokalerne.

Der var engang en bilfabrik i Højer …….

Mandag d. 14. november afholdtes der temaaften i klublokalerne, om J.H.Jensen´s karetmagerværksted i Højer, det blev et sandt tilløbsstykke med omkring 60 besøgende. Deriblandt oldebørn og børnebørn af grundlæggeren.  Foredraget blev afholdt af Rosemine Jensen fra Højer som er en del af familien som grundlagde fabrikken.                                                                
Foredraget var spændende underholdning om det jeg altid har fortalt andre om – engang var der en bilfabrik i Højer -.                                                                                                                                         
Det hele startede i 1877, med at bygge kareter og sluttede med at bygge biler på chassiser. Bilerne blev bygget efter ønsker fra køberen, små som store køretøjer, jeg vil nævne en Cadillac som kongehuset bestilte, den tilhørte Kong Christian d. 10, og som Rosemine fortalte, ville majestæten have bilen så høj at man skulle sidde inde i den med høj hat, og det fik han. Dronning Alexandrine bestilte ligeledes et køretøj, den var af mærket Nash, dog var den ikke så stor som kongen´s.          
Der blev bygget ca. 20 biler om året i de store år, som var mellem 1930 – 1940. Det formodes at der blev bygget omkring 200 til 250 køretøjer.                                                                                                                                         
En af de sidste biler, der blev bygget inden J.H.Jensen døde, var en Daimler Cabriolet fra 1946, som han producerede sammen med sin søn Robert Jensen. Bilen er atter i familiens eje.                       
Det var en spændende aften som slutte af med en del spørgsmål til Rosemine, hvorefter der var kaffe, småkager ligesom der kunne købes pølser, øl og vand.

Dres Callesen 


  NYESTE ARTIKEL
 • Den store bowling turnering

  Den store bowling turnering
  

  Årets bowling turnering.

  Ja, så er 2019 startet, og det første arrangement i Tønder Veteran Klub er løbet af stablen. Som I vel nok alle ved, var

  ...