Tønder Veteran Klub anno 2005

Bc - Den lille Rejsequide - På oldtimertræf til Harzen

Til oldtimertræf i Harzen - påsken 2017

 

Af Kim Frandsen

 

Her i huset indledes veteranbil-sæsonen hvert år den 1. lørdag i februar, hvor jeg er med Tønder Veteranklub på bustur til Classic Motor Show i Bremen. Sådan var det også i 2017. I forbindelse med at jeg købte noget polstringsmateriale til Herregårdsvognen, fik jeg en reklame for et påsketræf i Bad Harzburg.

 

Vi har tidligere været på sommerferie i Harzen, så vi kender området, og det ligger ca. 460 km kørsel herfra, hvilket jo ikke er uoverkommeligt i en Volvo veteranbil.

 

Vi bookede en hyggelig feriebolig midt i Bad Harzburg, og skærtorsdag startede vi Expressen, og kørte ad Autobahn A7 til Neumünster, hvorfra vi kørte øst om Hamborg ad mindre veje.

 

Træffet afholdes på galopbanen, som ligger mellem Bad Harzburg og Goslar, med bjergene som en flot kulisse i baggrunden. Træffet foregår over dagene Langfredag, påskelørdag og påskedag. Når man har betalt entre og fået et deltagernummer, er der fri adgang alle dagene.

 

Fredag var en flot forårsdag, så vi kørte ud på træfpladsen og parkerede Expressen. Der var mange fine biler. Der var en en anden Volvo 145 og en PV544 - men ikke en eneste Volvo Amazon hele weekenden!

 

Expressen har såvidt vi ved aldrig har været solgt i Tyskland, så den vakte en del opmærksomhed - og rigtig mange gange måtte vi forklare, at det ikke havde været en ambulance.

 

Vi synes det er spændende at komme ud og se forskellige biler, og når vi kommer til udlandet er der nogle andre biler end dem, vi ser til træf i Danmark; eksempelvis en Lada i komplet Volkspolizei udgave fra Østtyskland og et meget bredt udvalg: der var en Ferrari og en Trabant parkeret lige ved siden af hinanden. Der var biler, motorcykler, og en del stande med diverse gamle sager, og et par stande med værktøj, materialer til polstring og andre bil-relaterede produkter. Der var masser at se på for der kom en del biler i løbet af dagen.

 

Lørdag startede med halvtrist vejr, så vi valgte at kombinere oplevelsen en køretur op over bjergene, til byen Zorge, hvor der er mulighed for at købe bl.a. noget fremragende whisky og likør :-). På turen faldt den grå Express i ét med naturen: grå klipper og lavt hængende grå skyer... her kunne vi måske godt have brugt en tågebaglygte. Vi kørte herfra til træfpladsen, hvor der var kommet nogle biler, som ikke havde været på pladsen dagen før.

 

Til oldtimer-arrangementer i Tyskland plejer der at være rigelige forsyninger - dette træf stod på ingen måde tilbage: varme retter (selvfølgelig serveret fra et feltkøkken), pølser, pandekager, øl, kaffe og kage - så det var jo dejligt nemt :-)

 

Bad Harzburg er en smuk by, så vi sluttede dagen med en gåtur til et af de adskillige gode spisesteder.

 

Søndag eftermiddag uddeles præmier i forskellige kategorier - præmierne fordeles af et dommerpanel, som bedømmer køretøjerne i løbet af hele weekenden. Vi var lidt nysgerrige efter at se de præmierede biler, så efter at vi havde set de nyankomne biler gik vi op til det opstillede telt. Her blev der uddelt præmier, men der var ikke arrangeret en præsentation af præmiebilerne, og der var nogle af de præmierede biler, som ikke var på pladsen. Det var lidt synd, men idet det er et 3-dages træf er der nok ikke så meget at gøre ved det.

 

Vi blev dog meget positivt overraskede, idet vi fik en pokal for en 4.plads - den havde vi ikke set komme, for der var mange flotte og eksotiske biler.

 

 

2. Påskedag kørte vi hjemover efter nogle feriedage i et flot område, og en fed træfoplevelse rigere. Ialt kørte vi ca. 1.100 km i påsken, og Expressen - som har godt 200.000 km på tælleren - brugte 1/2 liter olie, kørte over 10 km/l. Og vigtigst af alt: gennemførte turen uden problemer af nogen art.

 

Vi har efterfølgende talt om, at det kunne være hyggeligt at køre til træffet i en flok Amazoner engang.

 

 

 

 

 


  NYESTE ARTIKEL
 • Vagtskifte hos Veteranforsikring Danmark

  Vagtskifte hos Veteranforsikring Danmark
  

  PRESSEMEDDELELSE Ny mand skal forsikre de gamle biler

  Der er chaufførskifte i Veteranforsikring Danmark. Steen List træder til og overtager

  ...