Tønder Veteran Klub anno 2005

På tur til Bremen Classic Motorshow

På tur med Tønder Veteranklub – Bremen Classic Motorshow

Januar snegler sig afsted, vi har ikke mødt nogle af vennerne af Tønder Veteranklub i hele måneden. Vores sjove bowling turnering er indtil videre det eneste arrangement, der har været afholdt, men allerede først i februar sker der så noget igen. Årets bustur til Bremen Classic Motorshow, som i år løb af stablen lørdag, den 3. februar.

Bussen var som sædvanlig fyldt op til sidste plads, og da det som sagt var en lørdag, var dagen startet med, at vi stod op før ham der med horn i panden.  Hans- Erik, Johnny og jeg skulle køre med Johnnys bror Kim, for som Johnny rigtig nok sagde, så var bilen jo alligevel varm. Vi skulle bare køre til Tinglev, hvor Agge startede, og da vi ankom, var der allerede godt fyldt op i bussen.

Afsted mod samlepladsen i Fårhus, og efter et lille stop, hvor de sidste deltagere var blevet ”læsset”, gik turen sydover.

Agge bød velkommen, og speederen blev trykket i bund, vi susede afsted (100 km/t), mens Jørn Madsen og et par andre begyndte at servere kaffe og morgenbrød. Lille John og jeg havde taget et par enkelte bitre sager med, og de blev sammen med små glas sendt på rundtur, til stor fornøjelse blandt deltagerne.

På nær en enkelt pause undervejs gik turen sydover uden problemer, tilnærmelsesvis ingen kø, ikke engang ved Elb tunnelen, så vi ankom ved messecenteret i Bremen ved 11.45 tiden. Hurtig gennem billetkontrollen, Kay Lorenzen i Klanxbüll havde som alle de andre år sørget for billetterne, og nemmere bliver det jo ikke.

Efter at være kommet ind, spredtes vi for alle vinde, men Lille John, Bent, Allan fra Sydjysk Veteran Klub i Vejen og jeg fulgtes ad. Vi var dog ikke kommet ret langt, før vi besluttede lige at holde en lille pause for at få en enkelt øl. Dagens første, dog ikke den sidste – jeg tror, vi nåede at indtage 2 – 3 stykker, for der er jo ingen grund til at tage helt til Bremen for at drikke øl.

Der blev set på skilte, reservedele og naturligvis på biler i lange baner. Jeg var meget fascineret af især Maserati Ghibli, Facel Vega, forskellige Aston Martin, Jensen, Gordon Keeble, Lamborghini Espada og ikke mindst en Monterverdi High Speed 375L, en bil fra Schweiz, jeg ikke før havde set. Der var naturligvis flest tyske biler, også rigtig mange flotte køretøjer, som NSU 1200TT, forskellige Opel modeller, BMW´er og rigtig flotte AUDI´er og mange flere.

Efter alt det kiggeri, meget snak og endnu trættere ben var det tid til vores anden øl og en curry wurst mit pommes. Det er jo aldrig af vejen. Jeg tror, vi på det tidspunkt kun havde nået fire haller, og om eftermiddagen så vi så på resten af herlighederne inklusive den store parkeringsgarage med alle biler, som stod til salg af private sælgere. Nogle af bilerne var meget flotte, men der var også mange, der først skulle have den helt store omgang, men uanset hvad, så fejlede priserne overhovedet ikke noget.

Dagen susede afsted, og pludselig havde vi nået tidspunktet 16.30, hvor Agge havde beordret alle ombord. På hjemturen mod Danmark var der mere ro bussen, trætheden hos de fleste havde indfundet sig, også en smule hos mig.

Det var igen i år en super tur blandt gode venner og med en super chauffør.

Håber vi igen næste år kan fylde bussen og gentage turen til Bremen Classic Motorshow.

 

Dres Callesen. 


  NYESTE ARTIKEL
 • Vagtskifte hos Veteranforsikring Danmark

  Vagtskifte hos Veteranforsikring Danmark
  

  PRESSEMEDDELELSE Ny mand skal forsikre de gamle biler

  Der er chaufførskifte i Veteranforsikring Danmark. Steen List træder til og overtager

  ...