Tønder Veteran Klub anno 2005

Amerikansk lagkage med hindbær

Mundgodt 52
Amerikansk lagkage med hindbær
75 g smør
100 g sukker
4 æggeblommer
150 g hvedemel
½ dl mælk
2 tsk bagepulver
Smør og sukker røres sammen, æggeblommerne tilsættes en ad gangen.
Mælk, mel og bagepulver røres i.
Bages i 2 springforme ved 240 grader i 5 minutter.
Tages ud. Sænk temperaturen til 150 grader.
Marengs
4 æggehvider
200 g sukker
Pisk æggehviderne stive og pisk sukker i.
Fordeles over bundene, som bages videre i 15 minutter ved 150 grader
Fyld
1/4 fløde
6 spsk hindbærmarmelade
Når bundene er afkølede lægges de sammen med fyldet.
Serveres med mosede hindbær tilsat flormelis.
Hele lagkagen kan fryses.
Velbekomme