Tønder Veteran Klub anno 2005

Året 2015 har været et forrygende år for Tønder Veteran Klub, og vi skal nu lige aflægge rapport over året der er gået.

Medlems...

Året 2015 har været et forrygende år for Tønder Veteran Klub, og vi skal nu lige aflægge rapport over året der er gået.

Medlems tilgangen har igen i år været stor med 117 ny medlemmer, så vi i dag kan sige at Tønder Veteran Klub nu har 555 betalende medlemmer.

Jeg tror de melder sig ind bl.a. fordi vores aktivitetsniveau er så stort.

Arrangementsudvalget har igen i år ikke lagt på den lade side, vi har vel haft omkring 60 arrangementer + invitationer og jeg vil her lige nævne et par af dem.

For ligesom at starte et sted, er det største der er sket hen over året, at vi har haft 10 års jubilæum fået udbygget vores klubhus, som vi selv mener, er blevet super flot, og vi kan nu afholde vores generalforsamling og andre arrangementer i egne lokaler.

Der blev lørdag d. 22. august afholdt en fest, med køretur og fællesspisning i de nye lokaler.

Vi var 97 medlemmer samlet og vejret var upåklageligt, maden var super god og der var hygge ud over alle grænser.

Køreturen rundt omkring Tønder foregik under de bedste betingelser, hvis ikke lige at der var et par stykker der havde glemt at tanke deres køretøj inden turen, incl. mig selv - her er der et par der er blevet mobbet en smule lige siden.

Klubmesterskabet er naturligvis altid et spændende tiltag og i år var der heller ingen undtagelse. Klubløbene blev afholdt henholdsvis på Als, Tønder, Hjordkær, Bajstrup, Tinglev og det sidste i Øster Højst.

Klubmester blev i år Jørn Madsen og Per Rosenvinge (det var vel med en smule held) 2. pladsen gik til Søren og Ida Johannsen og 3. pladsen gik til Henriette og Kim Frandsen.

Der skal herfra lyde et stort tillykke og en kæmpe tak til alle arrangører.

Et af de store arrangementer der afholdes ved klub lokalerne er åbent hus på Tønder Flyveplads, hvor Tønder Flyveklub og TVK har slået pjalterne sammen.

I år blev alle rekorder slået, der var tema på VW og der kom omkring 60 VW biler fra det meste af Sønderjylland.

Der var som sædvanlig flyveture og masser af veteranbiler. Så det må vi sige, var en succes.

OK benzin var på pladsen med forskellige konkurrencer, og der blev tegnet rigtig mange OK kort, til stor tilfredshed hos en af vores største sponsorer. 

Marinus T. Jensen vores pressemedarbejder havde sørget for at TV Syd samt div. aviser i år var på pladsen. TV Syd havde så desværre mere travlt med at flyve, som at filme de gamle biler.

Rundt regnet var der omkring 1500 besøgende ud over os, fra de 2 klubber.

Stor tak til Tønder Flyveklub og hjælperne fra Tønder Veteran Klub.

Vores ”spark dæk” aftener blev her i 2015 flyttet fra Skibroen i Tønder til vores egne klub lokaler på Flyvepladsvej, det var en god beslutning om end vi i 2016 skal reklamere en smule mere i det Sønderjyske.

 I klublokalerne kan man købe pølser med stor succes, vand, øl samt gratis kaffe.

Der er masser af plads og vi generer ingen.

Turister har der også været en del af, men vi forventer at i 2016 vil der komme flere pga. mere markedsføring.

Jeg vil lige i korte ord her nævne, at vi som traditionen tro - i januar afholdt vores sædvanlige bowling turnering med omkring 40 deltagere og årets første pokal gik til Erling Petersen fra Bredebro.

I februar var vi igen med bus til Bremen Classic Motorshow, hvor bussen var fyldt op.

Forårsmødet i april blev afholdt i Løjt Kirkeby hvor John Hinze havde inviteret og det var godt besøgt med omkring 70 besøgende.

Grundlovsdag blev igen i år afholdt d. 5. juni og her gik turen til Årø med en vel tilrettelagt rundvisning, alt planlagt af familien Madsen.

Quindeturen foregik i sporene på krigen i 1864 hvor Else Lysggard og Ketty Jacobsen havde planlagt en tur helt ud i detaljerne. Kettys svigersøn der har en meget stor kendskab til dette emne var guide. Turen foregik kun i det nordtyske hvor Sankelmark, Dannevirke og Slesvig blev besøgt. En stor tak til Martin, som er den første og måske eneste mand der indtil videre har deltaget i vores Quindetur.

Så vil jeg lige nævne nogle af de andre arrangementer som TVK har afholdt i samarbejde med de ildsjæle vi er så heldige at have i vores klub.

Maj måned startede med et besøg af vores venner fra Angeln, de kom på en rigtig rundtur i det sønderjyske.

Vi besøgte Agerskov Brændevins Ambassade, Erik Svendsen i Rangstrup og i lokalerne i Hjordkær, hvor der blev serveret ”Sønderjysk kaffebord”.

 I juli havde vi på Emmerlev Camping det store kage eventyr, der efterhånden bliver et helt tilløbsstykke, super hyggeligt.

Der har været veterantræf i Gråsten hos Niels Jessen, gammeldags gågademarked i Tønder, i august var vi på besøg hos Leif Blik, det var en super spændende oplevelse.

Der har igen i år været afholdt Classic Car Træf i Søgårdlejren og med stor succes har der været afholdt 6 fredagstræf i Hjordkær.

Ligeledes Veterantræf i Varnæs med 197 køretøjer og over 500 besøgende.

Den 13. september var vi ligeledes på Sillerup Plejecenter på besøg hos Poul Erik Lindholm, til kaffeslabberas og hyggesnak.

TAK
Så vil jeg lige takke de forskellige

Tak til Tina Lorenzen der har overtaget Else´s Corner, der nu er omdøbt til ”Mundgodt”.

For udbygningen af vores klublokaler skal der sige en kæmpe tak til, Jønne Marcussen, Bent Drøhse, Steffen Andersen, Rasmus Johannsen, Kim Madsen, Jørn Madsen samt Lynge og de andre der hjulpet til.

Tak til Henrik Holm for de flotte arrangementer syd for grænsen. 

Arrangementsudvalget skal også have en stor TAK – for det store arbejde.

Samtidig vil jeg ikke glemme Gunta for at lokalerne altid ser pæne og præsentable ud.

Stor tak skal der også lyde til Gunta & Lynge for klargøring og alt arbejde med afholdelse af vores julefrokost i november måned.

En stor tak til Marinus Thiedemann Jensen for at være klar med pressen, så vi altid er forrest.

Tak til Hans-Erik Arens og Dres Callesen for det store arbejde med at lave vores klubblad og vores års kalender.

Til sidst skal der lyde en stor tak til alle medlemmer og sponsorer for den store opbakning i det forgangne år, og sluttelig vil jeg takke bestyrelsen for et stort og godt stykke arbejde i 2015.

 

Jeg håber 2016, må blive et lige så godt og spændende år for Tønder Veteran Klub.

 

Tak

Søren Johannsen