2019 – 2. Klubløb i Jels

  1. afdeling af klubmesterskabet 2019

Jels-løbet.

Sommer i april og sibirisk vinterkulde i maj… verden er gået af lave, men Tønder Veteranklubs 2. Klubløb ligger dog stadig i den del af kalendermånederne som kategoriseres som forår. Måske det skal revurderes i arrangementsudvalget til næste år… så vi kører løbene i den varme vinter?

Vi mindes klubløbet, sidst det var hos Michael og Christina i Jels. Det var i august 2014, hvor det stod ned i stænger hele dagen. Sådan gik det heldigvis ikke denne gang – forårsvarmen var godt nok udeblevet, men det var de 17 deltagende biler og deltagernes gode humør heldigvis ikke.

Efter en god gang morgenmad – og et gæt på, hvor mange bolte der var lagt i et syltetøjsglas – blev terningen kastet. En stor træterning skulle kastes indtil man var så tæt som muligt på et antal øjne – og grådighed som førte til at man fik for mange øjne udløste 10 strafpoint. Henriette sørgede for, at vi kom godt afsted af de smukke Sønderjyske veje, langs marker og grøftekanter klædt i gult og lysegrønt og med en flot blå himmel.

På den næste post var der mulighed for at komme helt på spanden – eller rettere 5 spande. For her skulle der gættes bildele ved at føle på dem i en spand med “forhæng”. For dem som aldrig har skiftet et sæt platiner eller et tændrør var det nok op ad bakke, men vi kom fint igennem med 0 strafpoint.

Ved næste opgave, var der god mulighed for at smide den gode start væk. Basketbolden ville bare ikke ned i en af de 5 spande, så nu blev der klippet godt i pointkortet. Nå, men det måtte vi jo indhente på næste post. Der stod i rutebeskrivelsen, at den post lå hos Ewers i Toftlund. På vej dertil talte vi om, at sidst vi var sådan et sted, skulle bilen på brovægten. Det skulle vi mindsandten også denne gang.

Men hvad hjælper det at man har styr på vægten af besætning, benzintankens indhold og bagagerummet indhold, når man glemmer at bilens vægt er opgivet uden ekstraudstyr. Vores Mercedes har en pæn lang ekstraudstyrsliste, som bl.a. omfatter anhængertræk samt 7 sæder. Og så havde vi vist ikke helt styr på intervallerne for vægtafgift, for vi gættede pænt meget forbi. Så nedskæringerne i pointbeholdningen fortsatte.

Frokosten blev indtaget i den smukke park ved Gram Slot. Arrangørerne havde ikke nået at få arrangeret noget indendørs til frokost, men det betyder jo intet når der er høj sol og lækkert lunt, hvis man fandt en hyggekrog.

Denne søndag var store konfirmationsdag, så der var masser af flag på ruten, hestevogne ved både kirker og i parken- flere konfirmander med deres familier i parken- så det var ikke kun veteranbilerne som strålede i forårssolen.

Inden vi forlod parken, skulle der løses en post. Det kunne nemt være gået over gevind, for opgaven var at der på tid skulle monteres 4 tændrør i et Opel-topstykke. Rutine fornægter sig ikke, og Hans Kragh viste hvordan man skulle gøre det på lige godt 30 sekunder. Kims timer i værkstedet med Amazonerne bar dog også frugt her, på dette (ene!) punkt ligner Opel og Volvo hinanden, så vi kom afsted med kun 2 klip.

Arrangørerne havde bedt om at vi kørte fra parken i samlet trop, så der var en fin kortege af biler, som trillede ad de mindre midt-Sønderjyske veje i retning mod udgangspunktet i Jels.. troede vi.

For da vi skulle have nærmet os Klovtoft ved Jels var hele kortegen i stedet havnet et stykke vest på. Og så var kørselsvejledningen ikke så brugbar.

Trangen til kaffe var stor, så vi improviserede – med lidt hjælp fra navigationen i mobilen – så vi kunne komme retur til den sidste post og det ventende kagebord.

Dres var en af dem, der kørte bagest, men han havde skudt genvej, så da kortegen ankom var han allerede i gang med den sidste post, hvor der skulle skydes med luftgevær. En herlig disciplin – for nogle.

Det tog noget tid, men alle fik skudt de 5 skud heraf det bedste talte. Og der blev delt klip ud – inden startkortene blev afleveret.

Det er sjældent det sker, men der var to som stod helt lige efter alle konkurrencer. Så derfor måtte Mads Thomsen og Henriette slå en ekstra gang med træterningen for at afgøre den indbyrdes placering. Mads fik lov til at vælge hvordan det skulle afgøres – og han valgte, at det var højeste antal øjne som skulle vinde – hvorefter Henriette med en klokkeren 6’er afgjorde duellen.

Helt forventet endte vi et godt stykke nede i resultatlisten. Dagens 3 bedst placerede blev:

Dres Callesen på 3. pladsen, Eva og Hans Kragh på 2. Pladsen og Alex Redlefsen vandt løbet.

Det var mors dag – og i Arrangementsudvalgets oplæg til sæson 2019 stod der, at der var gratis blomster til alle kvinderne. Så efter præmieoverrækkelsen fik alle kvinderne overrakt en blomst som afslutning på en hyggelig dag.

En stor tak til Michael, Christina og hjælpere for en rigtig god dag!

Mange hilsner Henriette og Kim Frandsen.