2020 – Lidt Hillman historie

                                                                                                   Bredebro 12/2/2020

Af Svend Lorenzen

Lidt Hillman Historie i Bredebro

I 1937 købte Hans Chr. Lorenzen en smedeforretning på nu Storegade 8 i Bredebro, men forretningen gik dårligt, så det blev til Lillebil (Taxa), biludlejning, brugt bilsalg og reparation. Den første tank i området blev startet i 1938 den passede Hans Chr. Lorenzens far Laust, det var D.D.P.A. som blev til ESSO og senere Statoil. I 1954 købte han en ny Moskvit og fik så tilbudt Citroen og Britmo forhandling. British Motors hed Rootes i Danmark og bestod af Humber, Sunbeam, Hillman, Singer, Commer og Karier m.m. I de første år blev der solgt få Citroen biler, kun enkelte 2CV, men Hillman og Commer blev godt solgt i området, og jeg (Svend) mener at have solgt 12 Super Minx i Bredebro, som den jeg har nu. I 1967 gik det galt med den Engelske bilindustri. Rootes blev overtaget af Chrysler og stoppede. Efterfølgende blev det til Datsun forhandling indtil 1973, men Citroen fortsatte.

Firmaet blev ændret til Bredebro Auto Service A/S med Dinne, Svend, Poul Lorenzen og Peter Tjørnelund ved roret, til salget i 2003.

En Hillman skal have gearolie S.A.E. 30 kan evt. købes som olie til plæneklipper.

Husk at rense åndehuldet i bagtøjet, der er ca. 2 mm. og sidder ca. 30 cm inde fra højre baghjul, efter 1966 er der en udlufter dåse som bør renses.