2022 – Der var engang en Shell station

Der var engang en SHELL benzinstation.

Min afdøde ven gennem rigtig mange år Gynther Lorenzen købte helt tilbage i 1989 den gamle SHELL benzinstation på Sønder Landevej i Tønder med det tilhørende værksted.

Her ville han starte en tilværelse som selvstændig med salg af brændstof og reparation af alle bilmærker.

Efter en årrække blev Shell benzinstationen lukket, og der blev derefter kun drevet værksted, som indtrådte i værkstedskæden AutoMester, som en af de første i Danmark.

Med til historien hører også, at jeg i 2001 købte en rød MG B på Fanø, og derefter var Gynther og min interesse for den model blevet vakt. Den røde blev serviceret og holdt ved lige på værkstedet på Sdr. Landevej i Tønder.

Kunne det så være rigtigt, at det kun var mig, der havde sådan et køretøj? Selvfølgelig ikke, og en dag skete der så også det uundgåelige, at Gynther købte et renoveringsprojekt, som stod færdig et par år efter, en MG B, årg. 1965 i British Racing Green.

Jeg investerede et års tid senere ligeledes i en udslidt MG B, fra 1964. Dette køretøj blev renoveret hen over en vinter, og denne bil skulle være en gevinst i værkstedskæden AutoMester.

Årene gik, og Gynther og jeg besluttede så, at vi på vores gamle dage lige ville købe en MG B mere, som vi kunne renovere, når vi fik tid. Helle syntes ikke, det var en god idé, men vi tog en aften til Ødis for at kigge på et eksemplar. Hvordan gik det så …., vi købte ikke en, men 2 gamle udslidte B´ere. Jeg kan huske, jeg kom hjem og vi viste Helle bilerne. ”Det bliver aldrig til biler” – men den ene står nu i min garage, er blå (ikke rød) og kører fantastisk.

Inden bilen stod klar nysynet, afgift betalt og med nummerplader, lige klar til at køre ud i det blå     (ha – ha – det var lige en lille vits), måtte vi konstatere, at Gynther ikke var med til at gøre bilen færdig, desværre.

Gynther drev frem til 2019 værkstedet, hvorefter han solgte det til Morten, som nu fører det videre, med stor succes. I september 2021 afgik min ven gennem 40 år ved døden, efter lang tids sygdom.

Gynthers 2 børn spurgte mig derefter, om jeg ville hjælpe med at afhænde de gamle knallerter og de gamle biler. Det var et stort oprydningsarbejde, og der blev fundet mange forskellige sager, hvor nogle af dem er kommet i min besiddelse. Heriblandt diverse MG dele, men vigtigst af alt de gamle originale tegninger af den gamle SHELL station. Den første tegning er tegnet i 1932 af SHELL, og billedet, som I ser her på siden, er netop denne tegning, som nu hænger i vores klub lokaler. Der en tegning fra 1936, den har fundet plads på det oprindelige sted, på Sdr. Landevej i Tønder. Den sidste tegning, som er brugbar, hænger ligeledes i vores klublokaler på Flyvepladsvej i Tønder. Den er fra 1956, her er værkstedet tegnet med, og det er ikke mere kun en SHELL benzinstation.

 Dres Callesen