2023 – 4. juni – Åbent hus på Tønder Flyveplads

Åbent hus på Tønder Flyveplads

Som det plejer, skulle der den første søndag i juni afholdes det store ”åbent hus på Tønder Flyveplads”. I år var det søndag d. 4. fra kl. 10.00 – 16.00, og ”sikke en dag”, det blev.

Forberedelserne var denne gang endnu større, end de plejer at være. Vi havde i år valgt selv at stå for det hele, og det vil sige ikke kun planlægningen, men også salg af både pølser, øl, vand, is, og naturligvis masser af kaffe og kage.

Der var hoppeborg til børnene, ligesom OK benzin og Tønder frivillige brandværn også var til stede på pladsen.

Arbejdsgruppen udførte et kæmpe planlægningsarbejde for at få alle de relevante tilladelser på plads, så arrangementet kunne afholdes med midlertidig spiritusbevilling, planlægning af flugtveje, beredskabsplan og meget mere.

Her må jeg lige fremhæve 2 personer, der gik forrest, nemlig vores egen Otto Beck og flyveklubbens Martin Hansen, og udførte et utroligt stort og langvarigt stykke arbejde med Tønder Kommune og Politiet. Men alt klappede, og ”sikke en dag” det blev.

Vi må gå ud fra, at de kommende år bliver det hele lettere med hensyn til alle de ansøgninger, der skal kunne forevises.

Der var blevet lavet en vagtplan for hele dagen. TVK og Tønder Flyveklub stillede hver med 14 personer til forskellige arbejdsopgaver, hvor der var lavet vagter af ca. 2 timers varighed, så man kunne nå at komme rundt på pladsen, inden man igen havde en vagt.

Kl. 8.00 startede vi med det helt store fælles morgen komplet. Vi var vel omkring 30 personer, og det blev afholdt i TVK´s lokaler, hvor vi fra TVK stod for beværtningen med kaffe, rundstykker og resten af molevitten. Efter endt morgenmad, blev ”beredskabsplanen” gennemgået af Martin og Otto, så alle var klar over, hvad der skulle ske, hvis uheldet var ude.

Vejret var igen supergodt, dog først på dagen en smule køligt, men dog blev det meget bedre op ad dagen. Vi var klar, og gæsterne kunne bare komme, og det gjorde de.

Da vejret var køligt først på dagen, startede pølsesalget allerede ved åbning af pladsen. Vagtholdet her, havde forrygende travlt mere eller mindre hele dagen, og også her måtte der hentes nye forsyninger, som selvfølgelig blev klaret med bravur.

Også ved kaffe og kagebordet var der kø hele dagen, og næsten alle de bagte kager var spist, da pladsen lukkede. Øl- og is salget var på grund af vejret ikke så godt, som det plejede, men det kunne ikke ødelægge helhedsindtrykket.

De første køretøjer kom før åbning, og det væltede ind med biler, motorcykler, knallerter og enkelte traktorer. P-pladsen måtte igen i år udvides flere gange. I år var der rigtig mange køretøjer fra Nordtyskland, hvor der efterhånden er mange, der ved, at det er hyggeligt at komme på besøg, når vi afholder vores ”åbent hus på Tønder Flyveplads”

Der kom ligeledes i år også rigtig mange gæster, enkelte, familier med børn, unge, ældre, ja hold op, der var mange – superdejligt. Alle ville se på de gamle køretøjer eller få en flyvetur over Tønder.

Flyvemaskinerne fløj hele dagen. Der var et fly, der skulle lette eller lande hele tiden. Jeg hørte, der var omkring 130 flyvninger. Helt vildt.

Jeg vil her til slut lige takke Tønder Flyveklub for et super fantastisk samarbejde, og endnu en gang en stor tak til alle de mange hjælpere, der gør det muligt at afholde det ”store åbent hus på Tønder Flyveplads” – SIKKE EN DAG.

Dres Callesen